Katalogas: Organizmo valymas - Arbata Liuvei


Arbata Liuvei

Arbata „Liuvei" (Fohow Liuwei Cha)

Arbata "Liuvei" vienos „Fohow“ korporacijos mokslinio tyrimo įmonės - "Ju Dė" Sveikos mitybos produktų Mokslinio tyrimo instituto grupės specialistų daugiamečių nuoseklių tyrimų rezultatas. Arbata pagaminta naudojant šiuolaikines aukščiausias žaliavų perdirbimo technologijas. Receptas sukurtas iš šešių pagrindinių komponentų (skonių), vadovaujantis TKM (Tradicinės kinų medicinos) principais apie vaisto ir maisto vienovę. Arbatos sudėtyje atitinkamomis proporcijomis yra šių augalų: Kininis kordicepsas, Puer arbata (išlaikyta 3 metus ir ilgiau), kulkšnė (astragalas), šalavijas, ženšenis, chrizantema, japoninis sausmedis. Produkto skonis sodrus, saldokas, aromatinis. Puikus sveikatą palaikantis produktas, tenkinantis šiuolaikinio gyvenimo reikalavimus.

Įrodyta daugiau kaip 20 Puer arbatos poveikių žmogaus organizmui, tarp jų - skrandžio veiklos normalizavimas, svorio mažinimas, riebalų kiekio kraujyje mažinimas, aterosklerozės, koronarinės ligos profilaktika; mažina kraujo spaudimą, lėtina senėjimą, stabdo vėžį, mažina cukraus kiekį, lėtina žalingų bakterijų augimą, šalina uždegimą, mažina nikotino poveikį organizmui, šalina radiacijos padarinius, stimuliuoja centrinę nervų sistemą, vykdo dantų ėduonies profilaktiką, gerina regėjimą, palengvina virškinimą, veikia detoksikuojamai, apsaugo nuo vidurių užkietėjimo, skaido alkoholį, skatina šlapimo išsiskyrimą.

Puer arbata paprastai turi keleto rūšių skonio, iš jų - saldaus, kartaus, aitraus, rūgštaus, "vandens skonio", "skonio be skonio" ir kt. Ypatingos prasmės turi "skonis be skonio" kaip absoliuti duoklė Čanj (Dzen) tradicijai. Kaip tik ši detalė daro Puer arbatą vieną iš brangiausių arbatos rūšių. Geriausia arbata turi daugybę subtilių aromatų ir skonio niuansų. Aromatai skirstomi į keletą pagrindinių rūšių: orchidėjos aromatas, finiko (datulės) aromatas, lotoso aromatas ir kamparo aromatas.

Puer arbata auginama Junnanjo provincijoje, Sišuan Banjna vietovėje. Kadangi nuo seno ją surinkdavo ir pakuodavo Puer vietovėje, arbata taip ir pavadinta šio miestelio garbei. Apskrities miestas Puer taip pat yra Puer Chani tautybės savivaldybės centras, priklausantis Symao rajonui. Jis įsikūręs Junnanjo provincijos pietuose, už 373 kilometrų nuo Kunjamino miesto. Senovinis miesto pavadinimas - Ninėr. Chani tautybės kalboje žodis Puer reiškia "kaimas ant vandens" su nežymiu prasminiu niuansu - "namas, tėvonija".

Puer arbatos istoriją galima atsekti iki Rytų Chanj dinastijos, tai yra daugiau nei prieš 2000 metų. Liaudyje užtinkama pasakojimų, kad jau tais laikais Puer arbatą augino Trijų imperatorių epochos strategas Čžugė Lianas.

Tano dinastijos laikais Puer arbata vadinosi Buži, buvo auginama Injšėn vietovėje. Juanio dinastijos epochoje ją pradėjo vadinti arbata Pu. Ir tik Minų dinastijos Min Vanj metais ją pradėjo vadinti Puer arbata. Puer arbatos kultivavimas sužydėjo Cino dinastijos laikais. Knygoje "Rūmų pastebėjimai apie Puer priežiūrą" rašoma: "Puer auga ant vieno iš žinomiausių arbatos kalnų... 800 varstų aplink, šimtai tūkstančių kopia į kalnus, kad ją užaugintų". Šie laikai - tai Puer arbatos aukso amžius. Sy Mao ir Sišuan Banjna rajonai tapo pagrindine Puer arbatos žaliavos auginimo baze. Minų dinastijos epochoje iš Puer miesto nusidriekė tolyn šeši senoviniai arbatos keliai, kuriais ji buvo gabenama ir parduodama žemyninei Kinijai, Tibetui, Vietnamui, Birmai, Tailandui ir kitoms šalims. Be to, ją transportavo jūra į Honkongo ir Makao salas, Pietryčių Azijos šalis ir net į Europą. Nuo 1897 metų iš pradžių Prancūzija, o vėliau ir Anglija įkūrė Sy Mao muitinių postus, tuo padidindamos Puer arbatos tolimąjį eksportą.

Arbata "Liuvei" - puikus sveikatą palaikantis produktas, tenkinantis šiuolaikinio gyvenimo poreikius. Reguliariai vartojama gali pagerinti virškinimą, atnaujinti kraują, šalinti sąstovio reiškinius, mažinti karštį, veikia detoksikuojamai, pasižymi kosmetiniu poveikiu, padeda mažinti kraujo spaudimą, mažina riebalų kiekį kraujyje, papildo gyvybinę energiją, efektyvus diuretikas ir kt..

Dabar gyvename išsivysčiusioje aukštos civilizacijos visuomenėje, todėl svarbu kaip galima teisingiau spręsti klausimą apie rūpinimąsi sveikata. Liga organizme vystosi dienomis ir metais, sveikata taip pat kaupiasi kiekvieną dieną.

Gausus maistas apkrauna blužnį ir skrandį. Riebus maistas gali sukelti hiperlipidemiją, kuri yra aterosklerozės priežastis. Savo ruožtu, aterosklerozė gali sukelti širdies ir smegenų kraujagyslių ligas - svarbiausią žmogaus sveikatos priešą. Kaloringas maistas taip pat didina tikimybę susirgti storosios žarnos vėžiu, krūties vėžiu, yra tiesioginė priklausomybė susirgti tokiomis ligomis, kaip kepenų suriebėjimas ar tulžies akmenligė.

Kai valgote maistą, prieš valgį arba po to galite nuryti keletą gurkšnių arbatos "Liuvei". Tai padės žymiai sumažinti organizmo pasisavinamų riebalų kiekį. Tokiu būdu arbata tikrai pasitarnaus kaip patikima apsauga nuo širdies ir smegenų kraujagyslių ligų, diabeto ir kitų negalavimų. Ji visada padės organizmui susidoroti su maisto virškinimu ir pasisavinimu skrandyje, apsaugos nuo riebalų kaupimosi ir celiulito atsiradimo.